Voedselbank Haifa “Compassion Ministery”

 nieuwsbanner-voedselbank

“Want Ik had honger en jij hebt Mij te eten gegeven, Ik had dorst en jij hebt Mij te drinken gegeven.”(Mattheus 5:35)

Tijdens het bezoek aan Israël januari 2014 ben ik weer geconfronteerd met de grote nood die er is onder de bevolking in Israël en met name ook bij de Arabische christenenen.
Dit heeft geleid tot het opzetten van een nieuw project binnen onze stichting:

Voedselbank Haifa – “Compassion Ministery”

Stichting “Aan de Bak” wil zich inzetten voor het regelmatig kunnen verstrekken van voedsel aan personen en gezinnen die door omstandigheden niet in voldoende mate kunnen voorzien in hun primaire voedselbehoeften.
Via de gemeente van onze contactpersoon : Butros Ghrayeb willen we deze liefdedienst bewijzen  aan ieder die dat nodig heeft, Arabieren, Druzen  en Joden .

Israël staat bij velen bekend om zijn welvaart, economische stabiliteit en hoge levensstandaard. Vaak beseffen we onvoldoende dat er ook een heel andere kant is. Het is de harde realiteit van armoede en honger waarin velen in Israël elke dag opnieuw leven.  Op dit moment beschikken ruim 1,7 miljoen mensen in Israël (circa 20 procent van de bevolking) over minimale of onvoldoende middelen om in hun dagelijks levensonderhoud te voorzien. Nog concreter: één op de drie gezinnen leeft onder de nationale armoedegrens. Terwijl de kosten van huisvesting, voedsel en elektriciteit sterk toenemen blijven de  lonen laag. Voedselhulp is dringend noodzakelijk .

Helaas werkt het in Israël niet zoals in Nederland dat overtollig voedsel wordt aangeboden, wij moeten alles zelfs kopen.
Wel hebben we een goede afspraak kunnen maken met een plaatselijk discountsupermarkt die ons zeer ter wille is.

U kunt dit project steunen door het bestellen van gebak of een High Tea, het volgen van een workshop en uw aankopen via de webshop.
Ook uw gift is  heel erg welkom op rabobanknr 135908132 o.v.v  “Compassion Ministery”
Omdat wij een ANBI status hebben is uw gift aftrekbaar voor de belasting.

Boven: Boodschappen doen voor de voedselbank,
Onder: De door ons gefinancierde opslagruimte voor de voedselhulp.

20140204_111111 20140204_111106 20140128_115920

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie